De Ontbijtmakers

Spinazie-paprika omelet op boeren beschuit

Deze spinazie-paprika omelet op boeren beschuit is rijk aan calcium en magnesium. Een heerlijk uitgebreid ontbijtje om je zondag ochtend mee te beginnen.

Algemene informatie

  • 4 personen
  • 20 min

Ingrediënten

  • 1 oranje paprika
  • 200 g spinazie
  • 6 eieren
  • 1 tl paprikapoeder
  • zout en peper
  • 2 el olijfolie
  • 8 Bolletje Boeren Donker Volkoren beschuit
  1. Snijd de oranje paprika in blokjes en hak de spinazie grof.

  2. Klop de eieren los met het paprikapoeder en de zout en peper.

  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan, fruit hierin de paprika twee minuten aan. Voeg de spinazie toe en laat slinken.

  4. Schep de paprika en spinazie door het ei.

  5. Verhit nog een eetlepel olijfolie in de pan en schenk het ei erin. Laat op laag vuur met de deksel op de pan stollen.

  6. Snijd de omelet in punten en beleg de boeren beschuiten ermee.

Voedingswaarden

  • Kilocalorieën 306 kcal
  • Vetten 16 g
  • Koolhydraten 25 g
  • Eiwitten 18 g
  • Vezels 5 g

Dit gezonde ontbijt met spinazie paprika en ei zit vol calcium en magnesium. Een heerlijk uitgebreid ontbijt voor in het weekend. Kijk verder op de Ontbijtmakers voor nog meer heerlijke recepten.