De Ontbijtmakers

Kerstontbijt (3e gang): Beschuit met mokkaboter

3e gang: Beschuit met tiramisu spread. Een heerlijk ontbijt om echt van te genieten. We snappen het heel goed als je dit recept na de feestdagen in je ontbijtroutine opneemt voor de zondag. Tip: Wil je een tiramisu spread? Maak dit recept dan eens met mascarpone in plaats van boter.

Algemene informatie

  • 4 personen
  • 10 min

Ingrediënten

  • 8 stuks Bolletje Twentse beschuiten
  • 100 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 25 gram kokend water
  • 1 zakje Nescafé Gold Espressopoeder
  • 25 ml honing
  • 75 gram De Ruijter Pure Chocoladevlokken
  1. Roer de roomboter zacht met een vork.

  2. Meng het kokende water met de espressopoeder en de honing.

  3. Meng het koffie-honing mengsel voorzichtig met een vork door de boter. Het duurt een tijdje voordat alles egaal is gemengd.

  4. Verkruimel 25 gram van de chocoladevlokken en roer deze door de mokkaboter.

  5. Besmeer de beschuitjes met de mokkaboter en bestrooi het met de rest van de chocoladevlokken. 

Voedingswaarden

  • Kilocalorieën 402 kcal
  • Vetten 25 g
  • Koolhydraten 41 g
  • Eiwitten 4 g
  • Vezels 0 g