De Ontbijtmakers

Granola cups

Tip: voor een veganistische variant, gebruik yoghurt van Alpro en plantaardige boter van Flora.

Algemene informatie

  • 4 personen
  • 20 min

Ingrediënten

  • 100 gram roomboter, op kamertemperatuur + extra voor invetten
  • 75 gr. rietsuiker
  • 1 grote banaan
  • 150 gr. Zuivelhoeve Boer’n Yoghurt Naturel
  • 2 eieren
  • 200 gr. volkorenbloem
  • 2 tl bakpoeder (1 zakje Dr. Oetker Backin’)
  • 75 gr. rozijnen'
  • 100 gr. Bolletje Krokante Ontbijtgranen Gemengde Noten
  • extra: muffinvorm met 12 holtes evt. muffinpapiertjes
  1.  Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de roomboter met een vork met de rietsuiker, ga als het wat zachter is verder met een garde.  

  2. Prak de banaan fijn en voeg toe aan het boter-suiker mengsel. Meng goed door.  

  3. Voeg de yoghurt en eieren toe aan het beslag en roer goed tot alles gemengd is.  

  4. Meng de volkorenbloem en bakpoeder door elkaar en spatel door het beslag. 

  5. Spatel de rozijnen en Krokante Ontbijtgranen door het beslag.

  6.  Als je geen muffinpapiertjes gebruikt, vet dan de muffinvorm goed in met boter. Schep het beslag in de holtes, schep ze tot 2/3e vol. Bestrooi het beslag met nog wat extra ontbijtgranen.  

  7. Bak de muffins in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen en neem mee. In een afgesloten trommel kun je deze vijf dagen bewaren.  

     

Voedingswaarden

  • Kilocalorieën 233 kcal
  • Vetten 11 g
  • Koolhydraten 30 g
  • Eiwitten 7 g
  • Vezels 1 g