De Ontbijtmakers

Eiersalade met frisse Kanzi appel

Eiwitten zijn de belangrijskte bouwstenen van je cel. Je lijf heeft ze namelijk nodig om te herstellen en te groeien. Dit voedzame ontbijtrecept: eiersalade met frisse Kanzi appel helpt daarbij. Bovendien kun je het eenvoudig vooraf maken en meenemen voor onderwerg of eten na het sporten.

Algemene informatie

  • 4 personen
  • 20 min

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 10 gram bieslook
  • 1/2 Kanzi appel
  • 3 el yoghurtmayonaise
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Peper en zout naar smaak
  • 8 stuks Bolletje Oerknäck Robuust Volkoren
  1. Doe de eieren in koud water en breng aan de kook. Laat de eieren 7 minuten koken. Giet ze af en laat ze schrikken met ruim koud water.

  2. Hak de bieslook fijn en snijd de appel in kleine blokjes.

  3. Pel de eitjes en doe ze in een kom. Prak ze grof en meng met de bieslook, appel, mayonaise, kerrie en peper en zout naar smaak.

  4. Besmeer de Oerknäcks met de eiersalade.

     

Voedingswaarden

  • Kilocalorieën 257 kcal
  • Vetten 17 g
  • Koolhydraten 32 g
  • Eiwitten 20 g
  • Vezels 4 g