De Ontbijtmakers

Bolletje Vezelrijke Zadencrackers met Gerookte Zalm en Erwtenspread

Gerookte zalm en doperwten bevatten beiden vitamine B5. De zuivel in dit gerecht (huttenkäse) is niet alleen eiwitrijk, maar bevat ook magnesium. De pompoenpitten zorgen voor vitamine B15.

Algemene informatie

  • 4 personen
  • 10 min

Ingrediënten

  • 100 gr. diepvries doperwten, ontdooid
  • 100 gr. hüttenkäse (Danone)
  • 1/2 citroen
  • 10 gr. verse dille
  • zout en peper
  • 8 stuks Bolletje Vezelrijke Zadencrackers Pompoenpit
  • 150 gr. gerookte zalm
  1. Overgiet de doperwten met kokend water. Laat één minuut staan en laat ze vervolgens uitlekken op een zeef. 

  2. Doe de doperwten met de hüttenkäse, het sap en rasp van de citroen en 3/4e van de dille in de keukenmachine en maal tot een grove spread. Breng op smaak met zout en peper. 

  3. Besmeer de crackers met de spread en beleg met de gerookte zalm.

  4. Verdeel de achtergehouden dille over de crackers. 

     

     

    Tip: vind je zalm te duur? Makreel is een goed alternatief

Voedingswaarden

  • Kilocalorieën 274 kcal
  • Vetten 18 g
  • Koolhydraten 11 g
  • Eiwitten 18 g
  • Vezels 1 g