De Ontbijtmakers

Voorjaarsontbijt (nagerecht): Gevulde Kanzi appels crumbles

Verras jouw moeder met dit heerlijke ontbijtrecept van de Ontbijtmaker. Ga jij met dit recept je moeder verrassen?

Algemene informatie

  • 4 personen
  • 20 min

Ingrediënten

  • 4 Kanzi appels
  • 50 gram honing
  • 1tl speculaaskruiden
  • 3 Bolletje Echte beschuiten
  • 75 gram Bolletje krokante ontbijtgranen amandelen
  • 30 gram roomboter
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 

  2. Hol de Kanzi appels uit. Een meloenboor werkt hiervoor goed, maar een gewone lepel kan ook. Gooi het klokhuis weg, maar snijd het bruikbare vruchtvlees in kleine stukjes. Meng met de helft van de honing en de speculaaskruiden. 

  3. Verkruimel de beschuiten en meng met de krokante ontbijtgranen, de roomboter en de rest van de honing tot een kruimelig deeg. 

  4. Vul de appels met de gesneden stukjes appel en lepel daarop het kruim. Druk goed aan. 

  5. Bak de appeltjes in 25 minuten zacht en gaar in de oven. 

Voedingswaarden

  • Kilocalorieën 313 kcal
  • Vetten 9 g
  • Koolhydraten 50 g
  • Eiwitten 4 g
  • Vezels 6 g
null