De Ontbijtmakers

Vaderdag Omelet met Beemsterkaas en lentegroenten

Zet je vader in het zonnetje met een stoer en kleurrijk ontbijt. De velderwtjes, aspergetips, bieslook, radijs en rucola zorgen voor een ruime hoeveelheid basen. Daarnaast bevat dit ontbijt een flinke dosis eiwitten. Daar maak je hem vast blij mee.

Algemene informatie

  • 4 personen
  • 25 min

Ingrediënten

  • 100 gram jonge velderwtjes (vriezer)
  • 100 gram groene aspergetips
  • 10 gram bieslook
  • 1 bosje radijsjes
  • 4 eieren
  • zout en peper naar smaak
  • 1 el roomboter
  • 50 gram rucola
  • 4 plakken Beemsterkaas Jong Belegen
  • 8 stuks Bolletje Oerknäck Robuust Volkoren
  1. Doe de jonge velderwtjes in een kom met de groene aspergetips en overgiet met ruim kokend water. Laat tot gebruik staan.

  2. Hak de bieslook fijn en snijd de radijs in plakjes.

  3. Klop de eieren luchtig in een kom met de bieslook en zout en peper.

  4. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en schenk de helft van het ei erin. Bak de omelet op laag vuur tot de bovenkant net droog is. Verdeel de helft van de kaas, rucola, radijs, asperges en erwtjes erover en vouw de omelet dubbel. Herhaal dit met de rest van de ingrediënten.

  5. Serveer de omelet met groenten meteen, geef er de Oerknäck crackers bij.

Voedingswaarden

  • Kilocalorieën 330 kcal
  • Vetten 23 g
  • Koolhydraten 30 g
  • Eiwitten 27 g
  • Vezels 5 g