De Ontbijtmakers

Pinksterontbijt - Spinazie-champignon omelet met Beemster kaas en Bolletje Knäckebröd

Begin je dag met een vezelrijke start. Om aan de dagelijkse hoeveelheid vezels te komen, kan je gebruik maken van groente en volkoren producten als ontbijt. Ga jij deze uitdaging aan!

Algemene informatie

  • 4 personen
  • 20 min

Ingrediënten

  • 100 gram gerookte spekreepjes
  • 100 gram verse spinazie
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 1 rode paprika
  • 4 eieren
  • 75 gram Beemster Belegen Kaas
  • 80 gram De Zaanse Hoeve Crème Fraîche
  • 8 stuks Bolletje Oerknäck Robuust Volkoren
  • Peper en zout naar smaak
  1. Bak de spekjes uit in een koekenpan. Snijd ondertussen de champginons in plakjes en de paprika in blokjes.

  2. Voeg de champignons en paprika na 3 minuten toe aan de spekjes en bak in 5 minuten goudbruin.
    Draai het vuur laag en voeg de spinazie toe. Laat al roerend slinken. 

  3. Klop het ei los en breng het op smaak met wat peper en zout. 

  4. Schenk het ei in de pan en roer kort (zodat het ei goed gemengd is met de groenten). Rasp de Beemster kaas boven de pan op het ei. Bak 't op laag vuur met een deksel op de pan tot het ei gestold is. 

  5. Besmeer vervolgens de crackers met de crème fraîche. Snijd de omelet in acht puntjes en leg elk puntje op een cracker. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Kilocalorieën 424 kcal
  • Vetten 31 g
  • Koolhydraten 31 g
  • Eiwitten 4 g
  • Vezels 4 g