De Ontbijtmakers

Kerstontbijt (2e gang): Kerstbrood Wentelteefjes

2e gang: Kerstbrood Wentelteefjes. Kerstbrood hoort er helemaal bij, maar deze keer in een nieuw jasje met een twist van vroeger. De wentelteefjes zijn terug van weg geweest. Een toegankelijk recept waar jong en oud dol op is. Tip: Verwarm de oven voor op 75 graden om de wentelteefjes warm te houden. Je kan ze niet allemaal in een keer bakken.

Algemene informatie

  • 4 personen
  • 20 min

Ingrediënten

  • 8 sneetjes kerststol
  • 3 eieren
  • 150 ml melk
  • 1 el suiker
  • 25 gram roomboter
  • 2 bananen
  • 200 gram Zuivelhoeve Boer'n Yoghurt Naturel
  • 4 el honing
  1. Kluts in een brede, lage kom de eieren los met de melk, suiker en kaneel.

  2. Verhit een kwart van de boter in een koekenpan.

  3. Drenk steeds twee sneetjes goed in het eiermengsel en bak ze in 3 minuten per kant goudbruin. Houd eventueel warm in de oven. 

  4. Leg op elk bord twee wentelteefjes. Snijd ze nog een keer door voor een hogere stapel.

  5. Snijd de banaan in plakjes en verdeel over de borden. 

  6. Schep de yoghurt op de wentelteefjes.

  7. Besprenkel de wentelteefjes tenslotte met de honing. Ook lekker met poedersuiker. 

Voedingswaarden

  • Kilocalorieën 2,202 kcal
  • Vetten 23 g
  • Koolhydraten 76 g
  • Eiwitten 21 g
  • Vezels 2 g