De Ontbijtmakers

Easy Eggs Benedict

Begin je weekend met eieren en zalm voor een gezond ontbijt die vol met energie zit voor de speciale momenten in de ochtend. Zo kan jij het hele weekend aan!

Algemene informatie

  • 4 personen
  • 20 min

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 100 gram De Zaanse Hoeve roomboter ongezouten
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 el warm water
  • 8 stuks Bolletje Twentse Beschuiten
  • 150 gram gerookte zalm
  • 50 gram botersla
  • 10 gram vers bieslook
  • zout en peper naar smaak
  1. Doe de vier eieren in een pannetje met zoveel water dat ze onder staan. Breng de eieren aan de kook en laat ze als het water kookt 4,5 minuut koken. Laat de eieren schrikken onder koud water.

  2. Doe de twee eierdooiers in een maatbeker die geschikt is voor een staafmixer. Smelt de roomboter in een steelpannetje. Mix de dooiers tot een gladde massa met de staafmixer. Voeg beetje bij beetje de gesmolten boter toe en blijf mixen tot het een gladde, mayonaise achtige saus wordt. Voeg als laatste de citroensap toe en breng naar wens op smaak met peper en zout. Verdun eventueel met een paar lepels warm water. 

  3. Pel de gekookte eieren en snijd ze door de helft.

  4. Beleg de Bolletje Twentse Beschuiten met de gerookte zalm en vervolgens met de botersla. Leg op elke beschuit een half gekookt ei en lepel er een dot saus op. 

  5. Snijd de bieslook fijn en bestrooi de beschuiten ermee. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout.

  6. Tip: Maak het jezelf makkelijker door de zelfgemaakte Hollandaise te vervangen voor kant en klare mayonaisse.

  7. Tip: Maak hier een compleet weekend ontbijt van met een glas verse sinaasappelsap en verse aardbeien. 

     

Voedingswaarden

  • Kilocalorieën 485 kcal
  • Vetten 35 g
  • Koolhydraten 23 g
  • Eiwitten 19 g
  • Vezels 0 g