De Ontbijtmakers

Broodpudding met zomerfruit

Deze broodpudding is een perfect gerecht om restjes brood te verwerken. Je hoeft niet per se krentenbrood of wit brood te gebruiken, alle restjes die je over hebt, van bruin brood tot stokbrood, alles kan erin. Is rood fruit niet in het seizoen? Dan is appel en kaneel ook heel lekker in deze pudding.

Algemene informatie

  • 4 personen
  • 20 min

Ingrediënten

  • 10 snedes oud brood (bijv. krentenbrood)
  • 250 ml Zuivelhoeve Boer'n Vla Vanille Karamel
  • 100 ml Karnemelk
  • 2 eieren
  • 200 gr. gemengd rood fruit
  • 2 el suiker
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het brood in stukken.

  2. Klop de vanille-karamel vla met de karnemelk en de suiker los.

  3. Dip de stukken brood in het vla-mengsel en leg ze tegen elkaar aan in de ovenschaal.

  4. Snijd het rode fruit indien nodig in stukken en verdeel over de broodpudding. Bestrooi met de suiker.

  5. Bak de broodpudding in 25 minuten gaar in het midden van de oven. Serveer warm.

Voedingswaarden

  • Kilocalorieën 451 kcal
  • Vetten 10 g
  • Koolhydraten 85 g
  • Eiwitten 17 g
  • Vezels 2 g