De Ontbijtmakers

Bonne Maman Croissant Rolletjes

Een voedzaam en lekker ontbijt, wie wilt dat nou niet? Dit voorjaarsontbijt recept heeft het beide. De jam en roomkaas geven de croissant rolletjes een verfrissende smaak. Geniet ervan met je hele gezin!

Algemene informatie

  • 4 personen
  • 15 min

Ingrediënten

  • 150 gram Philadelphia roomkaas naturel
  • 1/2 ei
  • 1 rol deeg voor extra grote croissants
  • 100 gram Bonne Maman frambozenjam + extra
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 

  2. Klop het ei los met een derde van de roomkaas. Schep de rest van de roomkaas er rustig deel voor deel door, anders wordt het geheel te vloeibaar. 

  3. Rol het deeg los en verdeel in drieën; zodat er twee driehoekjes aan elkaar blijven zitten als een rechthoek. Besmeer met de roomkaas, en vervolgens met de jam. 

  4. Rol het deeg op vanaf de korte kant en snijd elke rol voorzichtig in vier plakken. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal. 

  5. Bak de croissant rolletjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar. 

  6. Serveer met een extra lepel. 

Voedingswaarden

  • Kilocalorieën 443 kcal
  • Vetten 24 g
  • Koolhydraten 45 g
  • Eiwitten 9 g
  • Vezels 1 g