De Ontbijtmakers

Avocado en Champignon toast

Voeg gezonde vetten en/of eiwitten toe aan je ontbijt. Deze hebben geen impact op je bloedsuikerspiegel en geven je langdurig een verzadigd gevoel. Inspiratie nodig? Ga voor deze combinatie van gezonde vetten (avocado) en plantaardige eiwitten

Algemene informatie

  • 4 personen
  • 20 min

Ingrediënten

  • 8 sneetjes volkoren vloerbrood (of 8 stuks Bolletje Knäckebröd Volkoren)
  • 250 gram Kastanjechampignon
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper
  • 2 avocado’s
  • 1 limoen
  • 1 pak Coolbest Aardbei-Sinaasappel sap
  1. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster of in de oven tot ze krokant zijn.

  2. Snijd de kastanjechampignons in plakjes.

  3. Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons om en om in 10 minuten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout en het paprikapoeder.

  4. Prak de avocado en breng op smaak met limoensap en wat zout.

  5. Verdeel de avocado over de toast en schep de champignons erop.

Voedingswaarden

  • Kilocalorieën 455 kcal
  • Vetten 16 g
  • Koolhydraten 66 g
  • Eiwitten 10 g
  • Vezels 11 g