De Ontbijtmakers

Scrambled eggs met Harissa en bosui

Ei = eiwitten! Eiwitten versterken je immuunsysteem. Een voedzaam en eitwitrijk ontbijt maak je simpel met dit recept: scrambled eggs met harissa en bosui.

Algemene informatie

  • 4 personen
  • 7 min

Ingrediënten

  • 4 stengels bosui
  • 15 gram roomboter
  • 4 eieren
  • 1 el Harissa kruidenpasta of 1 theelepel paprika poeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 8 stuks Bolletje Vezelrijke Zadencrackers met Pompoenpitten
  1. Snijd de bosui in reepjes.

  2. Laat de boter op laag vuur smelten in een koekenpan, breek de eieren en gaar ze al roerend tot ze bijna gestold zijn, maar nog niet helemaal. Voeg de kruiden toe en zout en peper naar smaak. Schep de eieren op de crackers en bestrooi met de bosui.

Voedingswaarden

  • Kilocalorieën 392 kcal
  • Vetten 27 g
  • Koolhydraten 17 g
  • Eiwitten 16 g
  • Vezels 8 g