De Ontbijtmakers

Shakshuka ontbijtrecept

Het specerijenmengsel Ras-el-Hanout brengt je even naar Noord-Afrika. Onbewust nemen we heel wat invloeden over. De Shakshuka zie je op steeds meer ontbijttafels in Nederland terug. Onze versie met verse groenten en voedzame crackers kan ook prima als lunch.

Algemene informatie

  • 4 personen
  • 20 min

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 el olijfolie
  • 1 el Ras el Hanout
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 4 eieren
  • 10 gram platte peterselie
  • 8 stuks Bolletje Lichte Crackers Spelt
  1. Snijd de rode paprika en courgette in blokjes.

  2. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de groenten in vier minuten al omscheppend zacht.

  3. Voeg de Ras el Hanout toe en bak al omscheppend één minuut mee.

  4. Voeg de tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook.

  5. Maak met een pollepel vier holletjes in de tomatensaus en breek boven elk holletje een ei. Gaar de eieren met de deksel op de pan in 10 minuten gaar.

  6. Hak de peterselie fijn en breek de crackers in schotsen. Bestrooi de shakshuka met de peterselie en breng op smak met peper en zout. Serveer met de crackers.

Voedingswaarden

  • Kilocalorieën 227 kcal
  • Vetten 15 g
  • Koolhydraten 170 g
  • Eiwitten 17 g
  • Vezels 2 g