De Ontbijtmakers

Gebakken ei-muffins met Beemster kaas

Eieren bevatten, naast eiwitten, ook veel vitamines en mineralen. Daar kun je zelf ook nog iets aan bijdragen door de eieren te combineren met groenten. Deze gebakken eimuffins met Beemsterkaas zitten er vol mee! Zet jij ze op de ontbijttafel deze paasdagen?

Algemene informatie

  • 4 personen
  • 15 min

Ingrediënten

  • 1/2 courgette
  • 150 gram broccoli
  • 150 gram Beemster kaas belegen
  • 8 eieren
  • 1 el Mexicaanse kruidenmix
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 el olijfolie
  • Extra nodig: muffinvorm met 12 holtes
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Snijd de courgette in blokjes en de broccoli in kleine roosjes. Rasp de Beemster kaas grof.

  3. Klop de eieren in een kom luchtig met de Mexicaanse kruidenmix en peper en zout. Schep de groenten en 100 gram van de kaas erdoor.

  4. Vet de muffinvorm in met de olijfolie en schep het ei-groentemengsel erin.

  5. Bestrooi het mengsel met de rest van de Beemsterkaas.

  6. Bak de ei-muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

  7. Schep ze voorzichtig uit de holtes. Ze zijn warm het lekkerst.

Voedingswaarden

  • Kilocalorieën 102 kcal
  • Vetten 12 g
  • Koolhydraten 4 g
  • Eiwitten 14 g
  • Vezels 0 g